Hjem   /   BarnehageBlogg   /   Styrkespotting av personalet i Høre barnehage

Styrkespotting av personalet i Høre barnehage


Heidi Kvale er pedagogisk leder i Høre barnehage i Vang i Valdres.

SMART oppvekst og Vang kommune har samarbeidet tett i nærmere to år. På trenerutdanningen 2019/2020 er det tre deltagere fra Vang. Heidi er en av dem. Høre barnehage jobber dypt og grundig i alle ledd. Heidi er en ildsjel som er opptatt av at SMART må begynne med oss voksne. Derfor har Høre barnehage dratt i gang:

Styrkespotting av personalet

Vi har jobbet med styrkespotting av personalet her i Høre barnehage. Tanken vår var at vi måtte starte med oss selv, før vi kunne videreformidle det til barna. Vi valgte ut en ansatt hver uke som ble ukens ansatt, og alle andre skrev ned styrker de opplever den personen har. Alle plakatene på de ansatte henger nå synlig på personalavdelingen, slik at alle kan se.

Når vi fokuserer på de positive egenskaper våre medansatte har, opplever vi at der blir mindre fokus på småting som kanskje kan irriterer en i hverdagen. Det er utrolig hyggelig å lese hva de andre har skrevet om en, samtidig som det gir en god følelse å si noe positivt om en annen. Dette er med til å gi et bedre arbeidsmiljø, og det viser hvor mange styrker vi har i barnehagen når vi jobber sammen. Teamfølelse og teambuilding.