SMART ungdom

400,00 kr

Boka egner seg for ungdom fra 13 til 19 år. Du finner temaer som ungdommen vil kjenne seg igjen i.

Vil du ha rabatt? Bli medlem!
Produktnr: 1406 Kategori:

Beskrivelse

Mange opplever et stort press på utseende og prestasjoner. Ved å få et språk om styrker og gode egenskaper flyttes fokus fra hva man gjør og hvordan man ser ut, til hvem man er. Det styrker selvfølelsen.

Ungdommen utsettes for et enormt press når det gjelder å være flinke, være sunne, ha et bra utseende, omgi seg med statussymboler osv. Med SMART ungdom flyttes fokuset over på styrker og gode egenskaper. Det er disse som skal hjelpe oss og nå drømmer og mål. «SMART ungdom» er verktøy for aldersgruppen 13 til 19 år. Det er beregnet til klasseundervisning, mindre grupper eller til egen refleksjon. Her får du møte ungdommene Line, Madelen, Kristian, Eskil, Sabine og læreren Øystein og deres utfordringer i hverdagen. Det handler om forelskelser, tapt kjærlighet, nettmobbing, utestengelse, doping, vennskap, vanskelige valg og mye mer.

Historiene er utgangspunkt for viktige samtaler ungdommen imellom med tema gode egenskaper. Disse 24 egenskapene er et fagspråk om styrker utviklet av Seligman og Petersen. Bjørn Hauger, Følge utvikling AS (www.folge.no) har laget denne flotte norske utgaven kalt Følgekort eller Styrkekort. Gjennom disse samtalene blir man kjent med hverandres ulike perspektiv og styrker. På denne måten styrkes de relasjonelle båndene mellom ungdommen som igjen bidrar til å bygge sterke felleskap.

Til SMART ungdom hører også en arbeidsbok kalt Planlegger’n. Her vil hver og en ungdom jobbe individuelt (se mer informasjon Planlegger’n).

Til hver historie hører også et moralsk dilemma. Her trenes evnen til å ta andres perspektiv, foreta valg, begrunne egne valg, lytte til andres synspunkter, tenke konsekvenser og trene empati.

SMART har som mål å forløse barn og unges enorme potensialer. Dette i motsetning til mye av dagens fokus som går ut på å løse barn og unges problemer, eller reparere «feil og mangler». Det handler om å tenne gnisten som ligger i hver og en.

Tilleggsinformasjon

Vekt 0,760 kg
Dimensjoner 25 × 17,5 × 2 cm

Omtaler

Det er ingen omtaler ennå.

Bli den første til å omtale “SMART ungdom”