Hjem   /   BarnehageBloggNyheter   /   Ukas gjøgler

Ukas gjøgler


I Ramnes private barnehage velger de ut ukas gjøgler en dag i uka (en avdeling med barn fra 2-3 år). Line Berulfsen jobber som pedagog på avdelingen og her beskriver hun hvordan de gjennomfører prosessen, samt hvordan de kan koble på foresatte i arbeidet med månedens egenskap:

En dag i uka velger vi ut ukas gjøgler (avdelingen heter Gjøglerne). Da kommer «Æsop», som er en rollefigur vi jobber med, inn med en koffert. Æsop har på seg en hatt, og oppi hatten ligger et bilde av ukas gjøgler. Ukas gjøgler får se hva som ligger oppi kofferten. En av tingene som ligger oppi er et bilde av månedens egenskap. Da forteller vi hver uke hva egenskapen betyr foran alle barna, og det virker veldig som at de fleste forstår forklaringen. 

Oppi kofferten er det også en instruksjon til foreldrene om hva de skal gjøre. I forhold til egenskapen får de i oppgave å jakte etter en situasjon der barnet deres tar i bruk egenskapen og å ta bilde av det. Har til nå fått fire flotte historier om «utholdenhet». Vi kan se at foreldrene også har god forståelse for smart. De har vist så stor forståelse at det eneste jeg trenger å gjøre er å skrive ut fortellingen og bildet, så er alt klart.