Hjem   /   BarnehageBloggNyheter   /   Månedens egenskap i Ramnes private barnehage

Månedens egenskap i Ramnes private barnehage


I Ramnes private barnehage har de fokus på månedens egenskap. Line Berulfsen forteller her hvordan hun har satt det i system for hele barnehagen, samt litt om hvordan de jobber på avdelingen med 1 og 2 åringer:

I alle år har vi hatt månedens SMART egenskap i barnehagen. Da har vi hatt en egenskap for hver måned som vi skulle ha et ekstra fokus på.
Jeg føler at dette har sklidd ut de siste årene, og ønsket å få frem månedens egenskap enda tydeligere. Derfor satte jeg bestemte datoer hvor en ny egenskap skulle bli presentert og fordelte hvilken avdeling som har ansvar for å «fremføre» egenskapen (se vedlegg).
Til nå har vi hatt rollespill der vi viste omsorg, og et hvor vi viste hjelpsomhet.

På Speiderne (1-2 år) der jeg jobber har vi laget en «månedens-egenskap-vegg», med egenskapen i midten og bilder av alle barna i ulike situasjoner der de viser egenskapen.
Når en egenskap er over blir det laget bok med egenskapen som forside og bildene av barna bakover som barna kan se i når de vil.

Hvis du tar en titt på hjemmesiden vår står det på forsiden hva som er månedens egenskap, og trykker du på egenskapen er det en liten forklaring til: www.ramnesprivatebarnehage.no