Hjem   /   NyheterSpill SMARTTB   /   SMART lotto

SMART lotto


For 2 – 4 spillere.
Finn egenskapene som er like.

I SMART lotto handler det om å bli den første spilleren som fyller sitt brett med brikker som passer til brettet.

Forarbeid:

  • Klipp ut de ulike lotto brettene, samt tilhørende brikker.
    NB: Pass på at brikkene ikke er synlige på den andre siden av arket. Tips kan være å lime brikkene på et farget ark før de eventuelt lamineres.

Slik spiller man:

  • Del ut et SMART lottobrett til hver spiller. Dersom det er to spillere kan man enten legge til side brettene og brikkene som er til overs, eller man kan ha to lottobrett hver.
  • Legg brikkene utover bordet med bildet av egenskapen ned. Bland brikkene godt sammen.
  • En spiller begynner ved å snu en brikke som ligger på bordet. Spilleren som har lik egenskap på lottobrettet får denne. Spilleren legger denne på brettet sitt med bilde av egenskapen opp. Deretter fortsetter denne spilleren å trekke en ny brikke. Slik får man fortsette så lenge man trekker brikker som passer til eget lottobrett.
  • Den som først har fylt sitt brett med ni brikker vinner spillet.

Tips: Tilpasset alder og eventuelle andre behov kan man underveis i spillet øve på navn på egenskapene, samtale om hva de ulike egenskapene betyr, samt snakke om eksempler på når man selv har brukt egenskapen.

Variant av SMART lotto:

  • En variant av SMART lotto kan være å huske hvor de ulike brikkene ligger. Når man trekker en egenskap man ikke selv har på eget brett, må denne legges tilbake på bordet med bilde av egenskapen ned. NB. Det er viktig at alle spillerne får se hvilken egenskap det gjelder. Deretter fortsetter spillet med spilleren som sitter til venstre. Spilleren som først har fylt brettet sitt vinner spillet.