Hjem   /   BloggNyheterSkole   /   SMART larven på Botne skole

SMART larven på Botne skole


Linn Therese Kjær Glomstad jobber i 3A ved Botne skole. Hun er opptatt av å bevisstgjøre elevene på hvilke karakteregenskaper som er i bruk i ulike situasjoner. Her beskriver hun hvordan hun har jobbet i klasserommet med SMART larven:

I 3a på Botne skole jobbes det aktivt med bevisstgjøring av begreper. Ofte så korker jeg timen med å snakke om hvilke karakteregenskaper elevene har brukt i en vellykket time eller opplevelse. Elevene setter ord på karakteregenskaper og forklarer hvordan de har vist det. På veggen over tavla henger smart-larven. Hvert ledd i larven beskriver en time eller hendelse. Når larven har fått ti ledd har klassen feiring som elevene har bestemt på forhånd! På fredag var det pysjamasfest for de SMARTE åtteåringene. Bamsene deres var selvfølgelig også invitert!

På ett av leddene står det blant annet integritet! En av elevene la nemlig merke til at jeg viste integritet da jeg mente at de skulle ha så «lette» oppgaver (tall opp til 1000) fordi elevene skulle øve mer og repetere plassverdisystemet. Ungene klagde en del, men jeg hadde stått i det likevel fordi jeg mente det var riktig! Et sikkert tegn på at elevene har fått begrepene under huden og kan bruke de godt!

Her kan du se hvordan en SMART mattetime i 3A på Botne skole ser ut:
https://smartoppvekst.no/smart-mattetime-pa-botne-skole/