Hjem   /   BloggNyheterSkole   /   SMART mattetime på Botne skole

SMART mattetime på Botne skole


På 3. trinn ved Botne skole i Holmestrand startet de skoleåret med fokus på dybdelæring og samarbeid. Linn Therese Kjær Glomstad, Marita Sørbø og Anne Guri Horne Alver beskriver her et eksempel på hvordan de har jobbet på tvers i de tre klassene på trinnet:

Dagens ⭐️SMARTE⭐️ mattetimer på Botne skoles 3. trinn smakte skikkelig godt! Elevene fikk prøvd seg på flere av smartegenskapene som nysgjerrighet, respekt, tålmodighet, utholdenhet og ikke minst; samarbeid!😋 Barna starta dagen med “Oppdrag Non Stop!”. Her ble de møtt med to påstander:

  • 1) Det er like mange av hver farge i en Non Stop-pakke!
  • 2) Det er 200 Non Stop i en Non Stop-pakke.

🧤Trinnet ble delt i seks grupper, der hver gruppe fikk utdelt en Non Stop-pakke, engangshansker og et skjema. Gruppene skulle nå samle, sortere og illustrere data med tellestreker, tabeller og søylediagram.

📝Alle fylte ut hver sin tabell med tellestreker og antall farger. De skulle også summere opp hvor mange Non Stop det var i en pakke. Her ble det brukt flere metoder. Noen regnet sammen alle tallene, mens andre telte opp tellestrekene.

📱Gruppene fikk deretter hvert sitt “Numbers”-ark på iPadene sine. Her skulle de fylle inn tallene sine inn i en digital tabell. Det kom da opp søyler i et søylediagram, og tallene ble summert sammen.

😛Helt til slutt fikk elevene smake på de ulike fargene, og det ble gjennomført blindtester.

💛Gul: Sitron 🧡Orange: Appelsin 💚Grønn: Ananas ❤️Rød: Bringebær 🖤🤎Både svart og brun: Vanilje

🗣Elevene var aktive i samtalen etter oppdraget: De fant ut at det var stor variasjon i antall farger i pakka, og at innholdet i pakkene varierte fra 193-218 Non Stop. Vi avsluttet oppdraget med å skrive en tekst i norskboka om hvordan smartegenskapene kom til syne og hvordan de ble brukt!

Oppdraget kan nå brukes videre i skriveoppgaven i norsk og naturfag.👩🏽‍🔬3. trinn gleder seg til å forske mer!! 🧑‍🔬