Hjem   /   BloggNyheterSkole   /   Megselvhelten på Solerød skole

Megselvhelten på Solerød skole


I tillegg til å jobbe som rådgiver på SMART senteret jobber Jeanett Thorkildsen Tollefsen også som kontaktlærer på 2. trinn ved Solerød skole. Hun har latt seg inspirere av kollega Line Therese Kvål og hennes prosjekt om Megselvhelten.
(Nederst finner du Line sin blogg som inneholder mal du kan bruke.)

Vi har tatt i bruk Megselvhelten på 2. trinn og har jobbet blant annet med favoritt-ting. Ved et planlagt besøk av studenter fra USN valgte jeg å jobbe videre med dette prosjektet. Det var veldig spennende!

Jeg trodde elevene ville være litt for små for denne oppgaven. Det har vist seg foreløpig å være feil. Elevene har blitt gode til å skrive, og de klarer å skrive det de vil i de ulike rutene. De fleste har gjort seg svært flid med fargeleggingen av arket. De kommer til å bli kjempefine når de skal henges opp i klasserommet.

Besøket fra USN startet ute i skolegården med leken «Dronningens nøkler». Her utfordret elevene studentene til å leke først. Kommentaren «det er en samarbeidslek» smalt ganske tidlig fra elevene.

Fra lek ute, gikk vi inn for å jobbe videre med meg selv helt. Vi startet med tankekart hvor elevene snakket om drømmene sine. Det var alt fra å bli rike til å kjøre gravemaskin, til å møte en levende enhjørning. Elevene tok godt imot de voksne. Jeg følte at det var trygt for studentene å komme inn i klasserommet, og at de ble tatt godt imot.

Elevene fortalte hverandre om drømmene sine, og vi lagde et felles drømmetankekart på tavla. Deretter skrev de det inn på sin egen “Megselvhelt”. På slutten av besøket lekte vi 1,2,3-leken, hvor en student lekte sammen med en elev.

Besøket fikk også pushet oss til å endelig lage ferdig SMART-veggen på skolen.

Den ble skikkelig fin!