Hjem   /   BloggSkole   /   Julekalender på 7. trinn, Røråstoppen skole

Julekalender på 7. trinn, Røråstoppen skole


Helene Mørk-Hansen beskriver her hvordan de har identifisert og synligjort personlige styrker og egenskaper i advent. Tror det kan være tips og ideer her som også kan være til inspirasjon hele året.

Helene forteller:

På Røråstoppen skole har vi bakt hvert vårt pepperkakehjerte og pyntet fint. Dette har blitt hengt opp i undervisningstrappen sammen med lys. Vi har hatt fokus på samarbeid og hjelpsomhet når flere har trengt hjelp til utforming og oppheng. I tillegg har mange fått øvd på egenskapen tålmodighet😊

Hver dag i desember har vi trukket to elever som har fått sitt navn skrevet på to krittavler i klasserommet. Alle elevene skal i løpet av de to første timene skrive hva de liker om elevene på tavlene, og pynte de fint. Her har vi snakket mye om hvordan man gir komplimenter og unngå uspesifikke «fin», «flink» – men heller hva som er fint, eller hva man er flink til. Da har også elevene fått med seg sitt pepperkakehjerte hjem.

Dette har vært en fin aktivitet gjennom hele desember. Hver dag har elevene blitt tatt bilde av ved siden av sin tavle med sine gode egenskaper. Dette er skrevet ut og laminert, slik at de får med seg dette hjem til jul.