Hjem   /   BloggNyheterSkole   /   Jeg er SMART

Jeg er SMART


På Botne skole har SMART egenskapene farget det visuelle utrykket i kunst og håndverk og omvendt. Marita Sørbø har kunst og håndverk på 3. trinn og elevene fikk i oppgave om å finne styrker hos seg selv. Styrkene skulle skrives på en malt bakgrunn, som til slutt skulle bli en liten bok.

Hvilke SMART egenskaper har jeg?

Vi startet med en felles samtale om smartegenskapene, og på 3. trinn er elevene gode på å finne styrker hos hverandre og anerkjenne disse på en positiv måte. Så her hadde vi et grunnlag som gjorde at elevene kunne finne styrker hos seg selv. Marita stilte åpne spørsmål som gjorde at elevene måtte reflektere og tenke selv. Hva liker du? Hva er du god på? Hvilken smartegenskap kan det være?

Oppgaven: Vi skal bruke vannmaling, og du skal male fire bilder/bakgrunner på A4-ark. Let etter styrker hos deg selv, og velg ut tre smartegenskaper du har. Du skal lage en forside der det skal stå «navn er smart», på de neste tre sidene skal du skrive styrkene dine.

Vi brukte to økter på å snakke sammen og på å male, og en økt på å skrive smartegenskapene på de malte bakgrunnene. Alle sidene ble scannet inn og kopiert opp så det til slutt ble en liten bok.

Dette var en positiv oppgave som engasjerte alle! Alle fikk det til, på sin måte. Elevene hjalp hverandre med å finne styrker som passet hvis de trengte det.