Hjem   /   BloggNyheterSkole   /   En hyggelig førjulsaktivitet for både små og store

En hyggelig førjulsaktivitet for både små og store


Jeanett Thorkildsen Tollefsen og Jeanette Sæthereng Strøm er med på å skape ekstra førjulshygge på sine arbeidsplasser. De forteller hvordan de gjør det helt konkret både med elever og i personalet.

Jeanett Thorkildsen Tollefsen jobber på Solerød skole i Tønsberg kommune. I tillegg jobber hun som rådgiver på SMART senteret. Jeanett forteller her om en hyggelig førjulsaktivitet for elevene:

Vi har fokus på gode relasjoner i klasserommet og i personalet for tiden. Det trenger styrking.

I desember ble vi enige om at vi gjerne vil lage noe hyggelig til elevene, som de skal få med seg hjem. Resultatet ble et hjerte til hver elev, med gode ord og hver sin egenskap. Ingen har fått lik egenskap. Sammen med SMART-arbeidet i klassen, så jobber vi mye med å skape et fellesskap. Vi snakker mye om hvordan vi vil ha det i klasserommet, og hvordan vi sammen kan bidra til å lage en så god klasse som mulig. Det er tidkrevende arbeid, men spennende og viktig. Jeg vet at det gir gode resultater i enden.

Jeanette Sæthereng Strøm jobber på Lillås skole i Horten kommune. Hun forteller hvordan hun har blitt inspirert og deretter laget en “hjertegang” for de hun jobber sammen med:

Etter et tips på siden deres, så har jeg laget en «hjertegang» for kollegene mine. Her er beskjeden jeg la ut på Teams:

Kjære Lillås skole. Jeg har hengt opp hjerter med navn på alle oss voksne som jobber her. Når du går forbi er det hyggelig om du skriver inn noen fine ord på hjertene som sier noe om den personen. Sammen fyller vi hjertene både på papir og i kroppen, i desember.

Det er hyggelig å se at mange har likt innlegget med hjerter, og det er flere som allerede har begynt å skrive på dem. Jeg tenkte dette var en hyggelig desemberting å gjøre.