Hjem   /   BloggNyheterSkoleUngdom   /   Challenge for 8. klassinger i Tønsberg kommune

Challenge for 8. klassinger i Tønsberg kommuneRandi Vermelid er ungdomskoordinator i Ung i Tønsberg. Hun er deltager på SMART trenerutdanning kull 3. Her beskriver hun et tiltak de har gjort for at ungdommen skal bli kjent med Ung i Tønsberg og omvendt. Det ligger linker til filmer laget av ungdommens egen YouTube kanal, Ung i Tønsberg.

Etter covid 19 inntraff har vi som jobber med fritid og skal tilrettelegge for dette for barn og unge bydd på nye og spennende utfordringer. Siden samtlige 7. klassinger i år, ikke fikk mulighet til å besøke skolen de skulle begynne på og veldig mange elever har vært hjemme uten å få omgås venner på vanlig basis ønsket vi å gi elevene som startet i 8. klasse i Tønsberg kommune en ekstra fin start på skoleåret. Ideen med challenge 2020 ble presentert for kommunalsjef for alle skolene i Tønsberg og ideen ble godkjent.

Av 6 kommunale ungdomsskoler, deltok 4 ungdomsskoler.

Totalt antall deltagere over 4 dager var: 413 elever

Hver klasse gjennomgikk en challenge på 30 min, der de fikk brukt ulike egenskaper som samarbeid, fysikk, konsentrasjon, hukommelse, finmotorikk.

Oppsummering etter disse dagene var at alle skolene synes dette var en flott aktivitet som satte fokus på glede, samhold og nye relasjoner og vennskap. Det var en uke med mye glede og engasjement fra både elever, lærere og virksomheten Ung i Tønsberg.

Det ble en vinner fra hver skole som fikk et opphold på Høyt og lavt, dette ble tatt imot med stor glede og jubel. Aktiviteten vil også fremme vennskap, samhold, mestring og glede for hele klassen.

Opplegget ble koordinert av ungdomskoordinator, men hele virksomheten Ung i Tønsberg deltok på prosjektet. Alle var sammen (noe vi aldri nesten er) og alle fikk brukt sine styrker sammen med ungdommen den uka. Det var nytt for virksomheten ung i Tønsberg å jobbe sammen alle sammen, da vi alle jobber med veldig forskjellige ting. Oppsummeringen fra alle ansatte var at dette hadde vært en svært god uke hvor vi så styrken av å jobbe sammen og at sammen leverer vi, til tross for store forskjeller hos kollegaer med tanke på arbeid, personlighet og kunnskap.

Kongseik: https://www.youtube.com/watch?v=XDyYgw9IRxE

Ringshaug: https://www.youtube.com/watch?v=KyRFw-LodIM

Revetal: https://www.youtube.com/watch?v=mgL2-Osrk4g

Byskogen: https://www.youtube.com/watch?v=wDgoffrun2U