Hjem   /   Julekalender 2017   /   Julekalenderluke 8

Julekalenderluke 8


SMART oppvekst har hatt en tegnekonkurranse for barnehagebarn og elever på skolen. Vi har fått inn mange tegninger hvor barn i hele Norge har tegnet og skrevet om sin opplevelse av MOT. De har tegnet inne i rammen til SMART egenskapen MOT.

I hele desember vil vi vise 24 tegninger som er vinnere av SMART tegnekonkurranse om MOT! Juryen som består av elever og ansatte i SMART oppvekst. Tegningene og historiene presenteres her i årets julekalender. De utvalgte vil få et nøkkelknippe med 20 egenskaper. De som presenteres 19. – 24.desember får i tillegg en plakat med alle egenskapene til å henge i barnehagen eller i klassen.

motMOT
Når vi tørr å gjøre det vi har lyst til selv om vi er litt redd eller engstelige skjer det stor utvikling i et menneskes liv. Tankene vi får når vi er redd er kroppens forsvar og alarmsystem, og det er fint hvis det er en reell fare der. Men når vi kjenner frykt eller at vi er redd for noe som ikke er der og sannsynligvis ikke vil skje, hindrer det oss i å oppnå det vi drømmer om og å utvikle oss videre i livet. Man kan vise mot på mange forskjellige måter.

 

Vinner 8.desember er:

Amine Mathilde, 6.klasse

Røråstoppen skole

” Da jeg skulle ta Danmarks lengste berg og dalbane var jeg egentlig livredd. Vi sto i kø i 30 minutter. Jeg var selvfølgelig spent, men når vi satt oss i berg og dalbanen pumpet hjertet mitt både hardt og fort. Det var sånn firhjuling. Den gikk skikkelig fort! Jeg skrek! Men samtidig måtte jeg holde meg fast for vi fikk besked om det! Da vi endelig var ferdig var jeg helt stiv! Men når vi gikk av var jeg så gira! Jeg ville ta den hundre ganger! 🙂 Jeg var så glad for at jeg tok mot i meg til å ta den! ”

8 Trykk på bildet for å få det større.

Forslag til spørsmål for samtale med barn:

  1. Hva har Amine Mathilde tegnet?
  2. Amine Mathilde kjenner hjertet sitt dunke fort og hardt når hun er redd for berg og dal banen. Hva kjenenr du når du skal ta karuseller?
  3. Amine skrek og holdt seg fast da karusellen gikk fort. Hva gjør du når du du tar karuseller?
  4. Amine kjente seg gira da karusellen var ferdig. Hva kjenner du når du har gjort noe som var litt skummelt, men du gjorde det likevel?
  5. Amine hadde lyst til å ta berg og dalbanen flere ganger. Det betyr at det var lurt å være modig for henne. Fortell om en gang du var modig og kjente positive følelser etter du var ferdig?
  6. Når bør man ikke gjøre ting selv om man er redd?
  7. Hva føler man etter man har vært FOR redd og gjort det likevel?
  8. Hvordan kan man vite når det er lurt å være modig, og når man ikke bør gjøre ting fordi man er FOR redd?
  9. Hvilke karuseller kunne du tenke deg å ta?
  10. Hvilke andre styrker bruker Amine?