Hjem   /   Julekalender 2017   /   Julekalenderluke 7

Julekalenderluke 7


SMART oppvekst har hatt en tegnekonkurranse for barnehagebarn og elever på skolen. Vi har fått inn mange tegninger hvor barn i hele Norge har tegnet og skrevet om sin opplevelse av MOT. De har tegnet inne i rammen til SMART egenskapen MOT.

I hele desember vil vi vise 24 tegninger som er vinnere av SMART tegnekonkurranse om MOT! Juryen som består av elever og ansatte i SMART oppvekst. Tegningene og historiene presenteres her i årets julekalender. De utvalgte vil få et nøkkelknippe med 20 egenskaper. De som presenteres 19. – 24.desember får i tillegg en plakat med alle egenskapene til å henge i barnehagen eller i klassen.

motMOT
Når vi tørr å gjøre det vi har lyst til selv om vi er litt redd eller engstelige skjer det stor utvikling i et menneskes liv. Tankene vi får når vi er redd er kroppens forsvar og alarmsystem, og det er fint hvis det er en reell fare der. Men når vi kjenner frykt eller at vi er redd for noe som ikke er der og sannsynligvis ikke vil skje, hindrer det oss i å oppnå det vi drømmer om og å utvikle oss videre i livet. Man kan vise mot på mange forskjellige måter.

 

Vinner 7.desember er:

Tobias Hansen, 5 år

Ramnes private barnehage

“Jeg måtte vise mot da jeg skulle gå knask eller knep på Halloween. Jeg synes det var skummelt å snakke med mennesker jeg ikke kjenner. Det gikk bra etterhvert og da kjentes det bedre ut.”

 7Trykk på bildet for å se det større.

Forslag til spørsmål for samtale med barn:

 1. Hva har Tobias tegnet?
 2. Hva synes han var skummelt?
 3. Hvem tror du hjalp han?
 4. Hva gjør Tobias for at han skal bli vant med å snakke med nye mennesker?
 5. Hvem kan hjelpe deg når du er redd?
 6. Det er veldig mørkt på tegningen til Tobias. Hvis man er redd for mørket, hva kan man gjøre da?
 7. Hvis du er redd for mørket, hva kjenner du i kroppen når det er mørkt?
 8. Hva er du redd for?
 9. Finnes det som du er redd for?
 10. Hvilke tanker gjør deg mer redd?
 11. Hva kan du si til deg selv slik at du blir mindre redd?