Hjem   /   Julekalender 2017   /   Julekalenderluke 6

Julekalenderluke 6


SMART oppvekst har hatt en tegnekonkurranse for barnehagebarn og elever på skolen. Vi har fått inn mange tegninger hvor barn i hele Norge har tegnet og skrevet om sin opplevelse av MOT. De har tegnet inne i rammen til SMART egenskapen MOT.

I hele desember vil vi vise 24 tegninger som er vinnere av SMART tegnekonkurranse om MOT! Juryen som består av elever og ansatte i SMART oppvekst. Tegningene og historiene presenteres her i årets julekalender. De utvalgte vil få et nøkkelknippe med 20 egenskaper. De som presenteres 19. – 24.desember får i tillegg en plakat med alle egenskapene til å henge i barnehagen eller i klassen.

motMOT
Når vi tørr å gjøre det vi har lyst til selv om vi er litt redd eller engstelige skjer det stor utvikling i et menneskes liv. Tankene vi får når vi er redd er kroppens forsvar og alarmsystem, og det er fint hvis det er en reell fare der. Men når vi kjenner frykt eller at vi er redd for noe som ikke er der og sannsynligvis ikke vil skje, hindrer det oss i å oppnå det vi drømmer om og å utvikle oss videre i livet. Man kan vise mot på mange forskjellige måter.

 

Vinner 6.desember er:

Malin Rønningen, 6.klasse

Kjeldås skole

” Å starte på Ungdomskolen kan være skummelt, tror jeg. For jeg har en bror og han har startet på ungdomskolen. Du møter mange mennesker.”

6 Trykk på bildet for å få det større.

Forslag til spørsmål for samtale med barn:

 1. Hva har Malin tegnet?
 2. Hvilke tanker og følelser tror du Malin har på dette blidet?
 3. På hvilken måte er Malin modig på dette bildet?
 4. Malin blir redd av å tenke på at hun skal begynne på en ny skole med mange nye mennesker. Husker du hvordan det var å være ny på skolen/i barnehagen?
 5. Er det noen du går sammen med nå som du kan huske var ny?
 6. Hvilke tanker og følelser tror du man får hvis man er ny på skolen/i barnehagen?
 7. Hvordan vil du bli møtt av andre mennekser hvis du er ny?
 8. Hva kan du gjøre for at de som er nye skal føle at de hører hjemme hos oss?
 9. På hvilken måte trenger man å være modig når man skal møte nye mennesker?
 10. Hva kan man være redd for når man møter nye mennesker?
 11. Hva vil skje hvis man forteller at man er litt redd eller usikker?
 12. Fortell om en gang du var ny, eller møtte noen nye mennesker/venner som var veldig hygglig. Fortell det til sidemann din.
 13. Hva gjorde at det ble så fint tror du?