Hjem   /   Julekalender 2017   /   Julekalenderluke 12

Julekalenderluke 12


SMART oppvekst har hatt en tegnekonkurranse for barnehagebarn og elever på skolen. Vi har fått inn mange tegninger hvor barn i hele Norge har tegnet og skrevet om sin opplevelse av MOT. De har tegnet inne i rammen til SMART egenskapen MOT.

I hele desember vil vi vise 24 tegninger som er vinnere av SMART tegnekonkurranse om MOT! Juryen som består av elever og ansatte i SMART oppvekst. Tegningene og historiene presenteres her i årets julekalender. De utvalgte vil få et nøkkelknippe med 20 egenskaper. De som presenteres 19. – 24.desember får i tillegg en plakat med alle egenskapene til å henge i barnehagen eller i klassen.

motMOT
Når vi tørr å gjøre det vi har lyst til selv om vi er litt redd eller engstelige skjer det stor utvikling i et menneskes liv. Tankene vi får når vi er redd er kroppens forsvar og alarmsystem, og det er fint hvis det er en reell fare der. Men når vi kjenner frykt eller at vi er redd for noe som ikke er der og sannsynligvis ikke vil skje, hindrer det oss i å oppnå det vi drømmer om og å utvikle oss videre i livet. Man kan vise mot på mange forskjellige måter.

 

Vinner 12.desember er:

Iben Helene, 5A

Sem skole, Tønsberg

“Jeg viser mot når jeg er med på fotball. Det er fordi jeg ikke er flink i fotball, men de andre jentene sier at jeg er flink. Da blir jeg glad og tror på at jeg vil klare det. Og da blir jeg med uansett hva andre sier <3 Da viser jeg mot!”

12 Trykk på bildet for å få det større.

Forslag til spørsmål for samtale med barn:

 1. Hva har Iben Helene tegnet?
 2. Hva vil vennene hennes at hun skal gjøre?
 3. Hva sier hun til dem?
 4. Hva tenker hun inne i seg selv?
 5. Hva er grunnen til at Iben Helene blir med i fotball selv om hun ikke føler hun er noe god?
 6. Hva vill du sagt til noen som ikke føler de er så flink i noe?
 7. Hvilke komplementer/ fine ting har noen sagt til deg?
 8. Hvordan føltes det?
 9. Hvilke hyggelige ting kan du si til de rundt deg? Mamma, pappa, lærer, voksne, venner, søster eller bror?
 10. Hvordan ser folk ut når de får et komplement av deg?
 11. Hva føler de tror du?
 12. Hva er det beste noen kan si til deg?