Hjem   /   Julekalender 2014   /   Kalenderluke 16

Kalenderluke 16


10-takknemlighet

Jeg vil gjerne fortelle en historie som blant annet handler om takknemlighet. Tre gutter skulle bli med Aktiv i Re ut på aktiv skoledag. Det var en regnvåt høstdag, og planen var å gå på tur i skogen. Jeg spurte gutta om de ville på tur, og høflige som de er, svarte de ja. Alle hadde på regntøy og var klare. Jeg skjønte raskt at det nok ikke var så fristende med skogtur i regnet, og foreslo at vi skulle bake muffins. Og alle tre gutta svarer Jaaaaaa i kor. Men – sier jeg – vi skal ikke spise dem selv. Vi skal dele de ut på senteret på Revetal. Gratis. Gutta var ikke vonde å be, de satte i gang med å bake 50 muffins. Underveis prata vi om hva de kunne si når de skulle gi bort en muffins, hvem de skulle spørre, hvordan de skulle spørre og hvor vi voksne skulle være. Vi voksne fikk beskjed om å gå langt bak. Da vi kom på Revetal senteret var gutta litt usikre i starten. De første de spurte svarte nei. Det er kanskje ikke så rart, det å få gratis muffins på en vanlig torsdag er en sjelden opplevelse. Men etter hvert så var det flere og flere som svarte ja takk og som viste glede og TAKKNEMLIGHET til gutta. Vi tok også en runde inn på kommunehuset, og mange ansatte fikk en muffin til kaffen sin. Guttene fikk mye skryt og gledet mange mennesker denne dagen. Da alle kakene var delt ut, snakket vi litt om hvilken opplevelse de hadde hatt. De kunne fortelle om at de hadde glede i hele magen, og vi voksne opplevde også glede bare ved å følge med på det gutta gjorde. Da vi kjørte dem tilbake til skolen var de tre svært takknemlige for dagen, og for at de fikk hver sin muffin som vi hadde spart til dem.

– Aktiv i Re

Aktiv i Re er et tiltak lagt under kulturtjenesten. Her ligger noe avlastning, aktiv skoledag og SmART oppvekst. Det er 4 ansatte i ulike stillingsprosenter. Aktiv skoledag er tilbud til de ulike skolene slik at elever som trenger noe annet av og til kan få et aktivitetstilbud.
Vi hører her i denne historien om takknemlighet. Forskning innen positiv psykologi har vist at den raskeste veien til å øke egen lykke eller trivsel er å gjøre andre glad. Fantastisk at man ved en god handling kan gjøre DOBBELT LYKKE. Tusen takk til Aktiv i Re som viser oss en måte å gjøre andre glade. Det er veldig mange andre måter å gjøre det på. Vi må alle se oss rundt og se hvem som trenger litt ekstra oppmerksomhet og gjøre det på en ekte og ærlig måte.

Spørsmål til samtale:

På hvilken måte ble takknemlighet vist i denne historien?
Hvilke andre egenskaper ble vist?
Fortell om en situasjon der du har gjort noe som virkelig gleder et annet menneske.
Guttene i historien forteller at de hadde glede i hele magen. Hvordan opplevde du din situasjon?
Tenk ut en person du trenger ekstra oppmerksom. Pønsk så ut hva du vil gjøre for denne personen. Gå og gjør det og tenk på hvordan du opplever at den andre reagerer og hva du selv føler.

Siste innlegg

24.12.2014 : Kalenderluke 24
23.12.2014 : Kalenderluke 23
22.12.2014 : Kalenderluke 22
21.12.2014 : Kalenderluke 21
20.12.2014 : Kalenderluke 20
19.12.2014 : Kalenderluke 19
18.12.2014 : Kalenderluke 18
17.12.2014 : Kalenderluke 17
16.12.2014 : Kalenderluke 16
15.12.2014 : Kalenderluke 15