Hjem   /   Julekalender 2016   /   Julekalenderluke 9

Julekalenderluke 9


SMART oppvekst har hatt en tegnekonkurranse for barnehagebarn og elever på skolen. Vi har fått inn mange tegninger hvor barn i hele Norge har tegnet og skrevet om sin opplevelse av TAKKNEMLIGHET. De har tegnet inne i rammen til SMART egenskapen TAKKNEMLIGHET.

Takknemlighet er nært knyttet opp mot trivsel, positive følelser og det å ha det bra. Vi er ulikt utrustet når det gjelder å vise takknemlighet, men vi kan trene. I hele desember vil vi vise 24 tegninger som er vinnere av SMART tegnekonkurranse! Tegningene og historiene presenteres i årets julekalender på smartoppvekst.no. De utvalgte vil få et nøkkelknippe med 20 egenskaper. De som presenteres 19. – 24.desember får i tillegg en plakat med alle egenskapene til å henge i barnehagen eller i klassen.
 

Vinner 9.desember er:

Martin 5.trinn, Madsebakken skole

Jeg er takknemlig for at det ikke er krig i Norge.

Trykk på bildet for å få det større.

3105_001Spørsmål til samtale med barn (velg aktuelle spørsmål som passer for dere). Det er SMART å bruke IRP, der I står for å tenke litt individuelt, så samtale med en eller to andre før samtalen føres i Plenum.

  1. Hvordan tror du det er å vokse opp i et land hvor det er krig?
  2. Kjenner du noen som har opplevd krig?
  3. Hvor lenge siden var det krig i Norge?
  4. Alle som er over 71 år gammel har opplevd krig i Norge. Kjenner du noen over 71 år?
  5. Hva ville du tatt med deg fra hjemmet ditt hvis du måtte rømme fra Norge? Velg tre ting og fortell det til sidemannen din.
  6. Hvordan tror du det hadde vært å komme til et helt ukjent land hvor du ikke snakker språket?
  7. Hva ville du vært takknemlig for i en slik situasjon?