Hjem   /   Julekalender 2016   /   Julekalenderluke 21

Julekalenderluke 21


SMART oppvekst har hatt en tegnekonkurranse for barnehagebarn og elever på skolen. Vi har fått inn mange tegninger hvor barn i hele Norge har tegnet og skrevet om sin opplevelse av TAKKNEMLIGHET. De har tegnet inne i rammen til SMART egenskapen TAKKNEMLIGHET.

Takknemlighet er nært knyttet opp mot trivsel, positive følelser og det å ha det bra. Vi er ulikt utrustet når det gjelder å vise takknemlighet, men vi kan trene. I hele desember vil vi vise 24 tegninger som er vinnere av SMART tegnekonkurranse! Tegningene og historiene presenteres i årets julekalender på smartoppvekst.no. De utvalgte vil få et nøkkelknippe med 20 egenskaper. De som presenteres 19. – 24.desember får i tillegg en plakat med alle egenskapene til å henge i barnehagen eller i klassen.
 

Vinner 21.desember er:

Martin 7.trinn, Madsebakken

Jeg er takknemlig for at vennene mine backer meg opp hvis jeg ikke klarer å redde en ball på fotballbanen.

Trykk på bildet for å få det større.

3105_006Spørsmål til samtale med barn (velg aktuelle spørsmål som passer for dere). Det er SMART å bruke IRP, der I står for å tenke litt individuelt, så samtale med en eller to andre før samtalen føres i Plenum.

  1. Fortell om en situasjon der du har fått støtte av andre i en vanskelig situasjon?
  2. Hvordan føltes det?
  3. Skal vi bli gode til noen må vi trene og tåle å gjøre feil. Hvordan ønsker du at andre skal opptre overfor deg når du ikke får til det du ønsker?
  4. Hvordan tror du det føles når andre blir sure når du gjør feil?
  5. Hvordan støtter du dine venner?
  6. Hvorfor synes du det er viktig å støtte hverandre?