Hjem   /   Julekalender 2016   /   Julekalenderluke 18

Julekalenderluke 18


SMART oppvekst har hatt en tegnekonkurranse for barnehagebarn og elever på skolen. Vi har fått inn mange tegninger hvor barn i hele Norge har tegnet og skrevet om sin opplevelse av TAKKNEMLIGHET. De har tegnet inne i rammen til SMART egenskapen TAKKNEMLIGHET.

Takknemlighet er nært knyttet opp mot trivsel, positive følelser og det å ha det bra. Vi er ulikt utrustet når det gjelder å vise takknemlighet, men vi kan trene. I hele desember vil vi vise 24 tegninger som er vinnere av SMART tegnekonkurranse! Tegningene og historiene presenteres i årets julekalender på smartoppvekst.no. De utvalgte vil få et nøkkelknippe med 20 egenskaper. De som presenteres 19. – 24.desember får i tillegg en plakat med alle egenskapene til å henge i barnehagen eller i klassen.
 

Vinner 18.desember er:

Malin Rønningen 5.trinn, Kjeldås skole

Jeg er takknemlig for venner og natur fordi venner støtter deg gjennom vanskelige tider og er der når du trenger dem. Natur er jeg takknemlig for fordi den er så fin å gå i og man kan få masse ting fra naturen.

Trykk på bildet for å få det større.

3105_005Spørsmål til samtale med barn (velg aktuelle spørsmål som passer for dere). Det er SMART å bruke IRP, der I står for å tenke litt individuelt, så samtale med en eller to andre før samtalen føres i Plenum.

  1. Hva er du takknemlig for i naturen?
  2. Hva slags natur liker du å oppholde deg i?
  3. På hvilken måte kan du vise din takknemlighet til naturen?
  4. Hvordan kan vi sammen ta vare på naturen? Fortell om små og store ting vi kan gjøre.
  5. På hvilken måte kan venner støtte hverandre når det er vanskelig?
  6. Fortell om en vanskelig situasjon du har vært der du fikk hjelp og støtte. Hva skjedde og hvordan opplevde du det?

Temaer som klimakrise, global oppvarming osv må være fint å komme inn på underveis i disse samtalene.