Hjem   /   Julekalender 2016   /   Julekalenderluke 15

Julekalenderluke 15


SMART oppvekst har hatt en tegnekonkurranse for barnehagebarn og elever på skolen. Vi har fått inn mange tegninger hvor barn i hele Norge har tegnet og skrevet om sin opplevelse av TAKKNEMLIGHET. De har tegnet inne i rammen til SMART egenskapen TAKKNEMLIGHET.

Takknemlighet er nært knyttet opp mot trivsel, positive følelser og det å ha det bra. Vi er ulikt utrustet når det gjelder å vise takknemlighet, men vi kan trene. I hele desember vil vi vise 24 tegninger som er vinnere av SMART tegnekonkurranse! Tegningene og historiene presenteres i årets julekalender på smartoppvekst.no. De utvalgte vil få et nøkkelknippe med 20 egenskaper. De som presenteres 19. – 24.desember får i tillegg en plakat med alle egenskapene til å henge i barnehagen eller i klassen.
 

Vinner 15.desember er:

Maja 7.trinn Barkåker skole

Jeg er takknemlig for at kreftsykepleierne har gjort sånn at mamma ikke har dødd enda.

Trykk på bildet for at det skal bli større.

3105_003Spørsmål til samtale med barn (velg aktuelle spørsmål som passer for dere). Det er SMART å bruke IRP, der I står for å tenke litt individuelt, så samtale med en eller to andre før samtalen føres i Plenum.

  1. Kjenner du noen som har eller har hatt kreft? Hvis du ønsker å fortelle noe om det så er det flott for oss andre.
  2. Hvordan tenker du at vi kan hjelpe og støtte hverandre når en man kjenner er syk?
  3. Når man blir alvorlig syk er det ofte slik at man blir takknemlig for mange av de ”små” tingene i livet. Hvorfor tror du det er sånn?
  4. I Norge har alle barn gratis lege, skole og sykehus. Hva tenker du om det?
  5. Det er ikke gratis sykehus for alle barn i verden, mange har ikke sykehus i det hele tatt. Hva tenker du om det?