Hjem   /   Julekalender 2016   /   Julekalenderluke 12

Julekalenderluke 12


SMART oppvekst har hatt en tegnekonkurranse for barnehagebarn og elever på skolen. Vi har fått inn mange tegninger hvor barn i hele Norge har tegnet og skrevet om sin opplevelse av TAKKNEMLIGHET. De har tegnet inne i rammen til SMART egenskapen TAKKNEMLIGHET.

Takknemlighet er nært knyttet opp mot trivsel, positive følelser og det å ha det bra. Vi er ulikt utrustet når det gjelder å vise takknemlighet, men vi kan trene. I hele desember vil vi vise 24 tegninger som er vinnere av SMART tegnekonkurranse! Tegningene og historiene presenteres i årets julekalender på smartoppvekst.no. De utvalgte vil få et nøkkelknippe med 20 egenskaper. De som presenteres 19. – 24.desember får i tillegg en plakat med alle egenskapene til å henge i barnehagen eller i klassen.
 

Vinner 12.desember er:

Aurora 5A, Melsom skole

Jeg viste takknemlighet når jeg var lei meg. Jeg lå i sengen på natta og fikk ikke sove. Jeg begynte å gråte. Så hørte mamma at jeg gråt. Mamma sa: Går det bra med deg? Vil du ha ett glass vann eller er du varm? Jeg får ikke sove, sa jeg. Takk for at du hjelper meg, mamma. Det som hjelper er å lese i en bok eller ta et glass vann. Hvis du vil lese kan jeg kile deg litt på ryggen. Takk mamma, du er best! Så ga jeg henne en klem. Etter det fikk jeg sove.

3105_002Spørsmål til samtale med barn (velg aktuelle spørsmål som passer for dere). Det er SMART å bruke IRP, der I står for å tenke litt individuelt, så samtale med en eller to andre før samtalen føres i Plenum.

  1. Det er godt å få hjelp av voksne noen ganger. Fortell om en gang da du fikk hjelp av en voksen. Fortell det til sidemannen din.
  2. I hvilke situasjoner ønsker du hjelp fra voksne?
  3. På hvilken måte kan en voksen hjelpe deg?
  4. På hvilken måte kan du be om hjelp?
  5. Hvordan hjelper du de voksne rundt deg?
  6. Hvordan reagerer de voksne når du hjelper til?
  7. Hvordan føles det å hjelpe andre?
  8. Hvordan føles det å få hjelp?