Hjem   /   Julekalender 2016   /   Julekalenderluke 7

Julekalenderluke 7


SMART oppvekst har hatt en tegnekonkurranse for barnehagebarn og elever på skolen. Vi har fått inn mange tegninger hvor barn i hele Norge har tegnet og skrevet om sin opplevelse av TAKKNEMLIGHET. De har tegnet inne i rammen til SMART egenskapen TAKKNEMLIGHET.

Takknemlighet er nært knyttet opp mot trivsel, positive følelser og det å ha det bra. Vi er ulikt utrustet når det gjelder å vise takknemlighet, men vi kan trene. I hele desember vil vi vise 24 tegninger som er vinnere av SMART tegnekonkurranse! Tegningene og historiene presenteres i årets julekalender på smartoppvekst.no. De utvalgte vil få et nøkkelknippe med 20 egenskaper. De som presenteres 19. – 24.desember får i tillegg en plakat med alle egenskapene til å henge i barnehagen eller i klassen.
 

Vinner 7.desember er:

Sofie Berg Skotnes 5 år fra Ramnes private barnehage

Jeg er takknemlig for at jeg har en fetter som finner på mye gøy sammen med meg. Han gjør meg glad igjen hvis jeg er lei meg eller redd.

Trykk på bildet for at det skal bli stort. bhg4Spørsmål til samtale med barn (velg aktuelle spørsmål som passer for dere). Det er SMART å bruke IRP, der I står for å tenke litt individuelt, så samtale med en eller to andre før samtalen føres i Plenum.

  1. Snakk om tegningen og forklaringen til tegningen. Hva liker du best?
  2. Hvem i familien liker du å være sammen med utenom dine foreldre/foresatte?
  3. Hvilke fine ting gjør dere sammen?
  4. Hvordan tror du de vil de reagere hvis du forteller at du er takknemlig for at dere er sammen?
  5. Hva vil det kunne gjøre med deres vennskap/forhold hvis du sier eller viser din takknemlighet?