Hjem   /   Julekalender 2016   /   Julekalenderluke 4

Julekalenderluke 4


SMART oppvekst har hatt en tegnekonkurranse for barnehagebarn og elever på skolen. Vi har fått inn mange tegninger hvor barn i hele Norge har tegnet og skrevet om sin opplevelse av TAKKNEMLIGHET. De har tegnet inne i rammen til SMART egenskapen TAKKNEMLIGHET.

Takknemlighet er nært knyttet opp mot trivsel, positive følelser og det å ha det bra. Vi er ulikt utrustet når det gjelder å vise takknemlighet, men vi kan trene. I hele desember vil vi vise 24 tegninger som er vinnere av SMART tegnekonkurranse! Tegningene og historiene presenteres i årets julekalender på smartoppvekst.no. De utvalgte vil få et nøkkelknippe med 20 egenskaper. De som presenteres 19. – 24.desember får i tillegg en plakat med alle egenskapene til å henge i barnehagen eller i klassen.
 

Vinner 4.desember er:

Vilde W. 5 år fra Eikelunden barnehage!

Jeg er veldig glad for å få være hos farmor og at jeg får komme hjem igjen når jeg vil det.

Trykk på bilde for å få det stort.

bhg2

Spørsmål til samtale med barn (velg aktuelle spørsmål som passer for dere). Det er SMART å bruke IRP, der I står for å tenke litt individuelt, så samtale med en eller to andre før samtalen føres i Plenum.

  1. Snakk om tegningen og forklaringen til tegningen. Hva liker du best ved tegningen?
  2. Hva er du takknemlig for at dine besteforeldre gjør sammen med deg?  (Det kan gjerne handle om andre utenom den nærmeste familie du har et godt forhold til). Fortell eller tegn opplevelsen.
  3. Hva føler du når du gjør dette sammen med dem?
  4. Hvordan tenker du de vil reagere hvis du forteller til dem at du er takknemlig? Fortell til dem at du er takknemlig for at dere gjør ting sammen.
  5. Hva liker du best ved å være på besøk hos andre?
  6. Er det noe du synes kan være litt skummelt?
  7. Hva kan du gjøre hvis du blir litt lei deg og gjerne vil hjem igjen?