Hjem   /   Julekalender 2016   /   Julekalenderluke 3

Julekalenderluke 3


SMART oppvekst har hatt en tegnekonkurranse for barnehagebarn og elever på skolen. Vi har fått inn mange tegninger hvor barn i hele Norge har tegnet og skrevet om sin opplevelse av TAKKNEMLIGHET. De har tegnet inne i rammen til SMART egenskapen TAKKNEMLIGHET.

Takknemlighet er nært knyttet opp mot trivsel, positive følelser og det å ha det bra. Vi er ulikt utrustet når det gjelder å vise takknemlighet, men vi kan trene. I hele desember vil vi vise 24 tegninger som er vinnere av SMART tegnekonkurranse! Tegningene og historiene presenteres i årets julekalender på smartoppvekst.no. De utvalgte vil få et nøkkelknippe med 20 egenskaper. De som presenteres 19. – 24.desember får i tillegg en plakat med alle egenskapene til å henge i barnehagen eller i klassen.
 

Vinner 3.desember er:

Vilde 3.klasse Lillås skole

Jeg er takknemlig fordi jeg har en mamma og en pappa. Jeg elsker at de passer på meg! Jeg elsker moren og faren min! Jeg liker familien min!

Trykk på bildet for å få det større.

3103_017

Spørsmål til samtale med barn (velg aktuelle spørsmål som passer for dere). Det er SMART å bruke IRP, der I står for å tenke litt individuelt, så samtale med en eller to andre før samtalen føres i Plenum.

  1. Hvem passer på at du har det bra?
  2. Hva setter du mest pris på at de gjør for deg?
  3. Hvordan kan du vise din takknemlighet til dem?
  4. Hvordan tror du det vil være å ikke ha en mamma, pappa eller noen til å ta vare på seg?
  5. Hvordan kan vi hjelpe de barna?