Hjem   /   Julekalender 2016   /   Julekalenderluke 17

Julekalenderluke 17


SMART oppvekst har hatt en tegnekonkurranse for barnehagebarn og elever på skolen. Vi har fått inn mange tegninger hvor barn i hele Norge har tegnet og skrevet om sin opplevelse av TAKKNEMLIGHET. De har tegnet inne i rammen til SMART egenskapen TAKKNEMLIGHET.

Takknemlighet er nært knyttet opp mot trivsel, positive følelser og det å ha det bra. Vi er ulikt utrustet når det gjelder å vise takknemlighet, men vi kan trene. I hele desember vil vi vise 24 tegninger som er vinnere av SMART tegnekonkurranse! Tegningene og historiene presenteres i årets julekalender på smartoppvekst.no. De utvalgte vil få et nøkkelknippe med 20 egenskaper. De som presenteres 19. – 24.desember får i tillegg en plakat med alle egenskapene til å henge i barnehagen eller i klassen.
 

Vinner 17.desember er:

Liepa 4.klasse Fagerheim skole.

Jeg er takknemlig for at jeg flyttet fra Litauen og til Norge. Da jeg kom hit lot alle meg være med på leken.

Trykk på bildet for å få det større!

3103_011Spørsmål til samtale med barn (velg aktuelle spørsmål som passer for dere). Det er SMART å bruke IRP, der I står for å tenke litt individuelt, så samtale med en eller to andre før samtalen føres i Plenum.

  1. Hvorfor tror du at noen barn er takknemlig for å kunne komme til Norge?
  2. Hvordan tror du det er å bo i et nytt land og ikke kunne språket?
  3. Vi tenker oss at du skal flytte til et annet land og gå i en klasse eller barnehage der du ikke forstår hva de andre sier. Hvordan ønsker du at andre skal oppføre seg overfor deg?
  4. Hvordan tror du det oppleves å stå å se på de andre leker når en selv ønsker å være med?
  5. Hvordan kan man spørre andre om de vil bli med å leke?
  6. Hva vet du om Litauen? Flott hvis dere deler med hverandre alt dere vet om Litauen.
  7. Kjenner du noen som kommer fra Litauen? Spør hvordan det er å være barn der.