Hjem   /   Julekalender 2016   /   Julekalenderluke 16

Julekalenderluke 16


SMART oppvekst har hatt en tegnekonkurranse for barnehagebarn og elever på skolen. Vi har fått inn mange tegninger hvor barn i hele Norge har tegnet og skrevet om sin opplevelse av TAKKNEMLIGHET. De har tegnet inne i rammen til SMART egenskapen TAKKNEMLIGHET.

Takknemlighet er nært knyttet opp mot trivsel, positive følelser og det å ha det bra. Vi er ulikt utrustet når det gjelder å vise takknemlighet, men vi kan trene. I hele desember vil vi vise 24 tegninger som er vinnere av SMART tegnekonkurranse! Tegningene og historiene presenteres i årets julekalender på smartoppvekst.no. De utvalgte vil få et nøkkelknippe med 20 egenskaper. De som presenteres 19. – 24.desember får i tillegg en plakat med alle egenskapene til å henge i barnehagen eller i klassen.
 

Vinner 16.desember er:

Julia 4 år fra Eikelunden barnehage

Jeg er så glad for at jeg har mamma og pappa. Også er jeg veldig glad for katten vår Suri!

Trykk på bildet for å få det større.

bhg3Spørsmål til samtale med barn (velg aktuelle spørsmål som passer for dere). Det er SMART å bruke IRP, der I står for å tenke litt individuelt, så samtale med en eller to andre før samtalen føres i Plenum.

  1. Hva er du takknemlig for hjemme hos deg der du bor?
  2. Hvorfor tenker du det er det viktig å si og vise at man er takknemlig for det man har?
  3. Hvordan kan du vise din takknemlighet overfor de du bor sammen med?
  4. Hvordan vil mamma og pappa reagere/gjøre/føle når du forteller dem hva du er takknemlig for? Prøv og se hva som skjer.
  5. På hvilken måte kan du vise takknemlighet overfor husdyr, som katt, hund, marsvin osv?
  6. Hva tenker du er så fint ved å ha et husdyr? Hvis du har et eller flere så vet jo du hva du setter mest pris på, men for de som ikke har kan man spørre eller bare tenke seg hva en selv ville satt mest pris på