Hjem   /   Julekalender 2016   /   Julekalenderluke 14

Julekalenderluke 14


SMART oppvekst har hatt en tegnekonkurranse for barnehagebarn og elever på skolen. Vi har fått inn mange tegninger hvor barn i hele Norge har tegnet og skrevet om sin opplevelse av TAKKNEMLIGHET. De har tegnet inne i rammen til SMART egenskapen TAKKNEMLIGHET.

Takknemlighet er nært knyttet opp mot trivsel, positive følelser og det å ha det bra. Vi er ulikt utrustet når det gjelder å vise takknemlighet, men vi kan trene. I hele desember vil vi vise 24 tegninger som er vinnere av SMART tegnekonkurranse! Tegningene og historiene presenteres i årets julekalender på smartoppvekst.no. De utvalgte vil få et nøkkelknippe med 20 egenskaper. De som presenteres 19. – 24.desember får i tillegg en plakat med alle egenskapene til å henge i barnehagen eller i klassen.
 

Vinner 14.desember er:

Hedda Hovde Helgesen i klasse 4B på Jansløkka skole

Det var en gang jeg hadde glemt nøkler, men så kom det en arbeidsmann som jobbet med vegen. Han kom bort til meg og spurte om det var noe og jeg sa jeg hadde glemt nøkler. Da sa han at jeg kunne ringe med telefonen hans, men pappa svarte ikke. Og da sa han at jeg bare kunne ha telefonen hans og da ble jeg veldig takknemlig.

Trykk på bildet for å få det større.

3103_009Spørsmål til samtale med barn (velg aktuelle spørsmål som passer for dere). Det er SMART å bruke IRP, der I står for å tenke litt individuelt, så samtale med en eller to andre før samtalen føres i Plenum.

  1. Har du noen gang fått hjelp fra noen du ikke kjenner fra før? Fortell hva som skjedde.
  2. På hvilken måte kan man vise takknemlighet når slike ting skjer?
  3. Har du hjulpet noen andre? Fortell hva som skjedde.
  4. På hvilken måte kan man hjelpe andre mennesker?
  5. Hvorfor tenker du det kan være vanskelig å gå bort til noen man ikke kjenner og spørre om de trenger hjelp?
  6. Hvordan føles det når man hjelper andre mennesker?