Hjem   /   Julekalender 2016   /   Julekalenderluke 13

Julekalenderluke 13


SMART oppvekst har hatt en tegnekonkurranse for barnehagebarn og elever på skolen. Vi har fått inn mange tegninger hvor barn i hele Norge har tegnet og skrevet om sin opplevelse av TAKKNEMLIGHET. De har tegnet inne i rammen til SMART egenskapen TAKKNEMLIGHET.

Takknemlighet er nært knyttet opp mot trivsel, positive følelser og det å ha det bra. Vi er ulikt utrustet når det gjelder å vise takknemlighet, men vi kan trene. I hele desember vil vi vise 24 tegninger som er vinnere av SMART tegnekonkurranse! Tegningene og historiene presenteres i årets julekalender på smartoppvekst.no. De utvalgte vil få et nøkkelknippe med 20 egenskaper. De som presenteres 19. – 24.desember får i tillegg en plakat med alle egenskapene til å henge i barnehagen eller i klassen.
 

Vinner 13.desember er:

Anders 5 år fra Hof barnehage

Jeg er takknemlig for at pappa eier en traktor.

Trykk på bildet for å få det større.

venner

Spørsmål til samtale med barn (velg aktuelle spørsmål som passer for dere). Det er SMART å bruke IRP, der I står for å tenke litt individuelt, så samtale med en eller to andre før samtalen føres i Plenum.

    1. Hvilke ting er du aller mest takknemlig for å ha? Hvorfor er du takknemlig for akkurat denne tingen?
    2. I Norge har de aller fleste har mange ting. Hva kan skje hvis vi ikke viser takknemlighet for det vi har?
    3. Hva tenker du vi bør gjøre for å bli flinke til å ta vare på det vi har?
    4. Tenk på alt du har på rommet ditt. Hvordan kan du glede andre med det du ikke bruker eller trenger lenger?
    5. Oprah Winfrey har skrevet følgende: ”Vær takknemlig for det du har, så vil du ende opp med å få mer. Hvis du konsentrer deg om hva du ikke har, vil du aldri, aldri få nok”. Hva tror du hun mener med dette?