Hjem   /   Julekalender 2016   /   Julekalenderluke 11

Julekalenderluke 11


SMART oppvekst har hatt en tegnekonkurranse for barnehagebarn og elever på skolen. Vi har fått inn mange tegninger hvor barn i hele Norge har tegnet og skrevet om sin opplevelse av TAKKNEMLIGHET. De har tegnet inne i rammen til SMART egenskapen TAKKNEMLIGHET.

Takknemlighet er nært knyttet opp mot trivsel, positive følelser og det å ha det bra. Vi er ulikt utrustet når det gjelder å vise takknemlighet, men vi kan trene. I hele desember vil vi vise 24 tegninger som er vinnere av SMART tegnekonkurranse! Tegningene og historiene presenteres i årets julekalender på smartoppvekst.no. De utvalgte vil få et nøkkelknippe med 20 egenskaper. De som presenteres 19. – 24.desember får i tillegg en plakat med alle egenskapene til å henge i barnehagen eller i klassen.
 

Vinner 11.desember er:

Leah Sandeåsen skole

Jeg er takknemlig for at Kiera ga meg en pastill fordi jeg hadde vondt i halsen.

3103_007Spørsmål til samtale med barn (velg aktuelle spørsmål som passer for dere). Det er SMART å bruke IRP, der I står for å tenke litt individuelt, så samtale med en eller to andre før samtalen føres i Plenum.

  1. Hva har du fått av noen som du er takknemlig for?
  2. Noen tenker på denne måte: Jeg kan gi til andre hvis jeg kan få noen goder tilbake. Hva tenker du om det?
  3. Hva tenker du man kan man gi som ikke koster penger?
  4. Kiera skjønte at Leah hadde vondt i halsen og gav henne en drops som kunne hjelpe? Har du noen gang sett at andre trenger hjelp eller oppmerksomhet? Fortell hva som skjedde.
  5. Hvordan føles det å få?
  6. Hvordan føles det å gi?