Hjem   /   Julekalender 2016   /   Julekalenderluke 10

Julekalenderluke 10


SMART oppvekst har hatt en tegnekonkurranse for barnehagebarn og elever på skolen. Vi har fått inn mange tegninger hvor barn i hele Norge har tegnet og skrevet om sin opplevelse av TAKKNEMLIGHET. De har tegnet inne i rammen til SMART egenskapen TAKKNEMLIGHET.

Takknemlighet er nært knyttet opp mot trivsel, positive følelser og det å ha det bra. Vi er ulikt utrustet når det gjelder å vise takknemlighet, men vi kan trene. I hele desember vil vi vise 24 tegninger som er vinnere av SMART tegnekonkurranse! Tegningene og historiene presenteres i årets julekalender på smartoppvekst.no. De utvalgte vil få et nøkkelknippe med 20 egenskaper. De som presenteres 19. – 24.desember får i tillegg en plakat med alle egenskapene til å henge i barnehagen eller i klassen.
 

Vinner 10.desember er:

Kine Emilie Ims Skahjem 4 år fra Ramnes private barnehage

Jeg er veldig takknemlig når noen sier noe fint til meg.

Trykk på bildet for å se det i større størrelse.

bhg5Spørsmål til samtale med barn (velg aktuelle spørsmål som passer for dere). Det er SMART å bruke IRP, der I står for å tenke litt individuelt, så samtale med en eller to andre før samtalen føres i Plenum.

  1. Hva kan man si til hverandre som er hyggelig?
  2. Hvordan føles det å si noe fint til andre?
  3. Hvordan føles det når andre sier noe fint til deg?
  4. Selvtilliten handler om ytre ting som utseende, klær og prestasjoner. Hvilke komplementer styrker selvtilliten din? Hva blir du glad for å høre?
  5. Selvfølelsen handler om hvem man er som person. Hva kan man si og gjøre som styrker selvfølelsen? Hvordan ønsker du at andre skal vise deg at de liker deg?
  6. Vi gjør alle av og til dumme ting som vi angrer på. Hvordan ønsker du at andre skal opptre overfor deg når du gjør noe du angrer på?