Hjem   /   Julekalender 2016   /   Julekalenderluke 1

Julekalenderluke 1


SMART oppvekst har hatt en tegnekonkurranse for barnehagebarn og elever på skolen. Vi har fått inn mange tegninger hvor barn i hele Norge har tegnet og skrevet om sin opplevelse av TAKKNEMLIGHET. De har tegnet inne i rammen til SMART egenskapen TAKKNEMLIGHET.

Takknemlighet er nært knyttet opp mot trivsel, positive følelser og det å ha det bra. Vi er ulikt utrustet når det gjelder å vise takknemlighet, men vi kan trene. I hele desember vil vi vise 24 tegninger som er vinnere av SMART tegnekonkurranse! Tegningene og historiene presenteres i årets julekalender på smartoppvekst.no. De utvalgte vil få et nøkkelknippe med 20 egenskaper. De som presenteres 19. – 24.desember får i tillegg en plakat med alle egenskapene til å henge i barnehagen eller i klassen.
 

Vinner 1.desember er:

Milen 4 år fra Skjeggestad barnehage!

Jeg blir takknemlig når jeg og mamma sykler til butikken sammen. Det er fint å gjøre noe sammen!

Trykk på bildet for å se det stort.
bhg1
Spørsmål til samtale med barn (velg aktuelle spørsmål som passer for dere). Det er SMART å bruke IRP, der I står for å tenke litt individuelt, så samtale med en eller to andre før samtalen føres i Plenum.

  1. Hva gjør du sammen med andre som du er takknemlig for? Fortell eller tegn opplevelsen.
  2. Hva føler du når dere gjør dette sammen?
  3. Snakk om tegningen og forklaringen til tegningen. Hva ser du?
  4. Prøv å fortelle til dem du gjør ting sammen med at du er takknemlig for at dere gjør ting sammen. Hvordan tenker du de vil reagere?