Hjem   /   Ukategorisert   /   Gleder seg til å lede SMART festivalen 2022

Gleder seg til å lede SMART festivalen 2022


Luna Eltvik Martinsen (8) og Nora Jensen Sjøvaag (8) er klare for å lede SMART festivalen 2022 sammen med kontaktlærer Magnus Sørbye. Her kan du se hva Stian Ormestad, journalist i ReAvisa, har skrevet om festivalen:

Hvordan kan vi sammen utvikle fellesskap der ALLE opplever inkludering, livsglede, engasjement og håp? Det er tema på Våle samfunnshus.

SMART festivalen er en årlig happening som har blitt avlyst og utsatt som så mye annet i korona tid. Nå er det endelig tid for en ny festival – den tredje i rekken.
Datoen er 1. juni 2022 og stedet er Våle samfunnshus. Og det står mye på programmet forteller Linn Tveiten, fagleder i SMART senter for sosial innovasjon, til ReAvisa.

Hvordan inkludere ALLE?
“SMART festivalen – et læringslaboratorium” er overskrifta for en ny festival med Re’s SMART tankegang i sentrum for faglige diskusjoner innafor barnehage, skole, ledelse og annet tverrfaglig samarbeid.

Arrangementet er gratis. Konferansierer er to 8-åringer og deres kontaktlærer ved Sandeåsen skole. De gleder seg stort til å åpne festivalen, for det skal skje ved å skyte masse konfetti utover deltakerne sammen med ordføreren og kommunedirektøren.

Dette er en møteplass for alle som jobber med barn og unge der det store spørsmålet som alltid er: Hvordan kan vi sammen utvikle fellesskap der ALLE opplever inkludering, livsglede, engasjement og håp? Det blir verksteder med forskjellige temaer, gruppearbeid og innslag fra kulturskolen med mer. Gisle Børge Styve kommer også for å spille piano. Alt er gratis for de som deltar.

KONFERANSIERER: Kontaktlærer Magnus Sørbye skal være konferansier under SMART festivalen sammen med Luna Eltvik Martinsen (8) og Nora Jensen Sjøvaag (8). Foto: Privat

Viden velkjent
SMART oppvekst jobber for god folkehelse og livsmestring gjennom en helhetlig tilnærming som Re kommune ble viden kjent for – hit har statsråder, statsministere og kongelige kommet for å høre om arbeidet i SMART oppvekst.

SMART festivalen arrangeres av SMART senter for sosial innovasjon og Tønsberg kommune på Våle samfunnshus fra klokka 11.30 til 15.30 onsdag 1. juni 2022.

Av Stian Ormestad, ReAvisa